کتاب در مسیر درمانگرشدن اثر جفری ای.کاتلر

دسته بندي : روانشناسی و علوم تربیتی

در مسیر درمانگر شدن

کتاب در مسیر درمانگر شدن (به انگلیسی: On being a therapist) نوشته جفری ای.کاتلر و ترجمه دکتر پرویز شریفی درآمدی و مجتبی مهدوی می‌باشد که توسط انتشارات دانژه به چاپ رسیده است.

کتاب در مسیر درمانگر شدن روایت تجربه‌های درمانگر متخصص با تجربه‌ی کهنه‌کاری است که رنج‌ها، چالش‌ها و راه‌حل‌های غلبه بر مشکلات درمانگران را به تصویر می‌کشد.

مطالعه کتاب حاضر نه تنها برای درمانگران تازه‌کار، بلکه برای مجرب‌ها نیز مفید و ضروری است.

کتاب در مسیر درمانگر شدن در دوازده فصل تدوین یافته که سفر درمانگر، جدال برای اعمال قدرت، زندگی شخصی و حرفه‌ای مصائب درمانگری، خستگی و فرسودگی شغلی، خلاقیت و رشد شخصی از جمله مطالبی است که مورد بحث قرار می‌گیرد.

بیان تجربه‌های تلخ و شیرین و راه‌حل‌های نویسنده برای رفع نواقص و ارتقای دائمی فرایند درمانگری مطالعه کتاب را گیرا و کارگشا کرده است.

از زمان انتشار اولین ویرایش این کتاب، فرایند روان‌درمانی هنوز در دو مسیر کارآمدی در برابر مراجع و همچنین در زمینه‌ی کارآمدی در زندگی شخصی متخصص بالینی صدق می‌کند.

این تأثیر می‌تواند هم خوب باشد و هم بد. به بیان دیگر در این راستا، حرفه‌های همیاری در میان حرفه‌هایی قرار داده می‌شود که از لحاظ معنوی فرد را خشنود می‌کند و آن را در زمره‌ی تلاش‌های انسانی می‌داند که در عین حال هیجان بسیار زیادی را نیز طلب می‌کند.

بعضی از ما در نتیجه‌ی این فعالیت پیشرفت می‌کنیم. ما، از افرادی که تلاش در کمک کردن به آن‌ها را داریم، چیزهایی می‌آموزیم و آنچه را که می‌دانیم و درک می‌کنیم در زندگی خود به کار می‌بندیم. حتی ممکن است بعضی از ما احساس پوچی و دلسردی کنیم و یا در طول زمان، بدبین یا بی‌تفاوت شویم.

از رسیدن به این یافته که تأثیر ترکیبات درمانی متنوع، در تغییرات مراجع بسیار نقش دارد، زمان زیادی می‌گذرد. ما می‌دانیم که عواملی همچون نقش‌پذیری، تخلیه هیجانی، پاسخ‌گویی همدلانه، ایجاد پرسش، حساسیت‌زدایی و مواجهه سازی سازنده منجر به خویشتن پذیری وسیع‌تر و حتی دگرگونی‌های شخصیتی در مراجع می‌شوند اما:

این فرایندها چه تأثیری بر شخصی که آن‌ها را تسهیل می‌کند دارد؟

آیا این امکان وجود دارد که متخصص بالینی، محرک فعالی در فرایند درمانی باشد و در عین حال تحت تأثیر مشکلات قرار نگیرد؟

آیا این امکان وجود دارد که درمانگران در طولانی‌مدت در معرض ناامیدی، تعارض و رنج انسان‌ها قرار گیرند ولی بتوانند از تأثیرات مخرب آن ایمن بمانند؟

آیا این امکان وجود دارد که در برابر رشد اجتناب‌ناپذیر و خودآگاهی که از مطالعه‌ی زندگی سایرین سرچشمه می‌گیرد مقاومت کنیم؟

آیا ممکن است که با بودن در کنار افرادی که همواره درحال تغییر هستند، ما دچار تغییرات نشویم؟

در هر صورت، تصمیم ما برای درمانگر بودن، در واقع تعهدی برای رشد خود ما نیز محسوب می‌شود.

زمانی که اولین ویرایش کتاب در مسیر درمانگر شدن در سال ۱۹۸۶ منتشر شد، یکی از معدود کتاب‌هایی بود که با ابعاد شخصی حرفه‌های مددرسان در ارتباط بود و در آن بر تأثیر عمیق، غیرمنتظره و گاهی نیز دلپذیر و گاهی اوقات ترسناک این حرفه بر درمانگران تأکید کرده بود.

 

ولی ویرایش چهارم کاملاً به‌روزرسانی شده است و گفت‌و‌گوی شخصی با خواننده این کتاب را متفاوت از سایر کتاب‌ها می‌کند و هنوز بخشی از آن می‌باشد، اما تحقیقات اخیر و نمونه‌ها و موارد کنونی نیز در آن جای داده شده است و چندین فصل جدید به تغییرات متقابل در ارتباطات درمانی افزوده شده است.

این بخش‌ها در زمینه شکست، عناوین ممنوعه‌ای که به ندرت درباره آن صحبت می‌کنیم و همچنین نقش درمانگر را به عنوان نماینده‌ی اصلی و دارای نظام تغییر و یا حمایت‌کننده‌ای که مورد تعدی قرار گرفته و به حاشیه رانده شده است، برجسته می‌سازد.

کتاب در مسیر درمانگر شدن همانند کتاب‌های پیشین برای تمام کارورزان درمانی، از جمله مددکاران اجتماعی، مشاوران روان‌پزشکان، روان‌شناسان، پرستاران روان‌پزشکی، خانواده درمانگران، مشاغل مرتبط با خدمات انسانی، مشاوران حمایتی و سایر متخصصان سلامت روانی نوشته شده است.

کتاب حاضر ارزش زیادی برای دانشجویان این حرفه‌ها دارد، چرا که با یادگیری مهارت‌های مددرسانی آنان می‌توانند به اهداف شخصی خود نیز دست یابند.

برای کسانی که تجربه‌ی مراجع بودن را نیز داشته‌اند این کتاب می‌تواند از جذابیت ویژه‌ای برخوردار باشد.

فهرست کتاب در مسیر درمانگر شدن :

سفر درمانگر

جدال برای اعمال قدرت و تاثیرگذاری

زندگی شخصی و حرفه ای

فرایند تغییر درمانگران توسط مراجعان

مصائب درمانگری

کامل نبودن و زندگی همراه با شکست

آزمودن صبر ما توسط مراجعان

خستگی و فرسودگی شغلی

ناگفته ها

دروغ هایی که به خود و دیگران می گوییم

گزینه هایی دیگر برای درمانگران

به سوی خلاقیت و رشد شخصی

این کتاب ، روایت تجربه های درمانگر متخصص با تجربه ی کهنه کاری است که رنج ها ، چالش ها و راه حل های غلبه بر مشکلات درمانگران را به تصویر می کشد . مطالعه کتاب حاضر نه تنها برای درمانگران تازه کار ، بلکه برای مجرب ها نیز مفید و ضروری است .


دسته بندی: روانشناسی و علوم تربیتی

تعداد مشاهده: 503 مشاهده

کد فایل:20799

انتشار در:۱۴۰۳/۵/۲۶

حجم فایل ها:77 مگابایت

قابلیت ویرایش: ندارد

تعداد صفحات: 275

فرمت فایل: پی دی اف


اشتراک گذاری:
 قیمت: 30,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل

محصولات مرتبط